Actueel

Succesvolle Coach Boulevard-dag

Op 24 januari stroomde Seats2Meet weer vol met Coachboulevaarders. Het werd een fijn weerzien van oude bekenden en huidige deelnemers. Marijke opende het bal in de grote zaal met een plenaire opening.

Marijke had bedacht om de zaal te verdelen in noord-oost-zuid-west, zodat de deelnemers vervolgens een kennismakingsronde konden doen met mensen uit hetzelfde deel van Nederland. Altijd handig voor het vinden van nieuwe intervisieleden! Er werden vier groepen gevormd. Onder begeleiding van Rob, Jiska, Joël en Marijke legden de deelnemers enthousiast nieuwe contacten met elkaar. Het nodigde uit tot netwerken. Aansluitend pitchten de workshopleiders hun workshops voor deel 2 van de dag. Er ontstond een ware run op de kaartjes en al snel waren de workshops verdeeld. Voor de Masterworkshop (onderdeel van het alumni-abonnement) bleek ook veel animo te zijn, zelfs deelnemers zonder abonnement wilden daar graag bij zijn.

De workshops
De bezoekers van de dag konden kiezen uit de volgende workshops: De workshop ‘Taal en coaching’ door Jiska Eberwijn – een uitverkochte workshop waar Jiska een mooie blog over schreef: Words create worlds. Maar ook ‘Acties met impact’ door Ferdinand Veldmans was druk bezocht. Een duidelijk signaal dat er behoefte is aan meer informatie over het begeleiden van impactvolle evaluatiesessie (retrospectives). In een minder volle maar zeer goed gewaardeerde workshop vertelden Allard de Hoop en Annet de Raadt over ‘Internationale coaching’. Sommige deelnemers waren zo onder de indruk, dat ze langer bleven en sommigen zelfs de tweede workshopronde ervoor lieten schieten. Joël Beresford ging actief aan de slag in zijn workshop over ‘Diversiteit in leervoorkeuren’. Deelnemers waren enthousiast en waren druk met het uitwisselen van eigen ervaringen over leerstijlen. Dat leverde sommigen een nieuwe blik op hun eigen aanpak op.

De Masterworkshop van Rob Groeneveld en Marijke Lingsma zat vol. De deelnemers van deze masterworkshop gingen aan de slag met hoe anders te kijken naar loopbaanontwikkeling en hoe je daarin het inzetten van je talenten kan optimaliseren. Een waardevolle bijdrage voor alumni.


Borrelen en netwerken
Ter afsluiting dromde het gros van de deelnemers weer samen in de grote zaal en kregen zij een afsluitende speech van Marijke. Waarna, zoals het Coach Boulevard betaamt, onder het genot van een hapje en een drankje iedereen opnieuw aan de slag ging met nieuwe connecties te maken. Maar ook oude bekenden zochten elkaar op. En natuurlijk was er ook ruimte om nog die ene prangende vraag te stellen aan de workshopleiders. Deelnemers voldaan en Coach Boulevard trots en moe naar huis. Tot de volgende CB-dag!

Verslag door Julie en Maxime.