BC1 - Competentieprofiel & de 5 Kritieke Succesfactoren

BC1 is de eerste dag van de opleiding BasisCoachen. Hier leert u werkmodellen rondom de 5 Kritieke SuccesFactoren (KSF’en), om zo systeem- en progressiegericht gericht te coachen. De 5 KSF’en, die binnen elk coachtraject van belang zijn, zijn:

– de meetlat,

– de context,

– het eigenaarschap,

– de ijsberg en

– de hier-en-nu situatie.

De deelnemer leert diverse interventies toe te passen op deze 5 Kritieke Succesfactoren. In lesdag BC1 staan meetlat en eigenaarschap van de 5 KSF’en centraal. Tijdens BC2 staat de KSF ijsberg en beroepshouding centraal. In BC3 staat context centraal. De Kritieke Succesfactor hier-en_nu wordt in samenhang met de KSF van die lesdag geconcretiseerd. Een goed begin is het halve werk! De 1-daagse BC1 is voor iedere (team)coach met weinig methodische ervaring een must. Deze dag biedt de noodzakelijke basiskennis die wordt verondersteld in de andere 1-daagsen. Ook voor ervaren coaches kan de invalshoek van de 5 Kritieke Succesfactoren nieuw zijn. De deelnemer oefent met (eigen) praktijksituaties en leert met de 5 Kritieke Succesfactoren, met name meetlat en eigenaarschap, te interveniëren op de coachvraag. Je leert drie basismodellen die je direct kunt toepassen. De dag is ook los te volgen.

Concrete leerdoelen, resultaat lesdag

Het resultaat van deze dag is dat je goed gefocust kunt waarnemen en een kader hebt om als basiscoach elk coachingsgesprek aan te gaan.

– Je kent het kader HS-GS van coachen (Huidige Situatie & Gewenste Situatie).

– Je kunt het GROW-model toepassen.

– Je kunt vanuit progressiegericht coachen de Walking Scale toepassen.

– Je kunt waarnemingen en uitspraken in een coachgesprek koppelen aan de 5 Kritieke Succesfactoren.

– Je hebt inzicht in een sterkte-/zwakteanalyse van jouw coachhandelen m.b.v. feedback van anderen om hiermee aandachtspunten in kansen om te zetten.

– Je kunt je eigen handelen plaatsen in het competentieprofiel St!R en NOBCO.

– Je hebt inzicht in proces van leren leren.

In het kader van hercertificatie/herregistratie bij NOBCO, komt u na het volgen van deze 1-daagse in aanmerking voor 2 PE-punten. Deze 1-daagse vormt samen met BC2 de opleiding F1: Basis Coachen niveau Foundation EMCC/NOBCO

Voor een volledig overzicht van de kosten, klik hier.

In de genoemde prijs zijn de literatuurkosten niet inbegrepen. Kijk daarvoor onder het tabje Literatuur.

Cursusdata: Competentieprofiel & de 5 Kritieke Succesfactoren

 • Week
  Datum
   
 • 11
  dinsdag 12 maart 2019
 • 16
  woensdag 17 april 2019
 • 26
  woensdag 26 juni 2019
 • 36
  vrijdag 06 september 2019
 • 44
  vrijdag 01 november 2019

Onderstaand treft u de verplichte en aanbevolen literatuur voor deze lesdag aan. Voor de literatuurlijst van alle lesdagen verwijzen we graag naar de literatuurlijst.pdf.