OLVG06 - Kritieke situaties

LTC06 LeanGame & de 5 Kritieke Succesfactoren

Op deze dag staat centraal hoe met behulp van Lean denken tot daadwerkelijke verbeteringen gekomen kan worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de game 'De Burger is Meester'. Dit is een praktijksimulatie waarin u als een zelfverbeterend team stap voor stap uw eigen proces verbetert. U leert hoe u met een team een met behulp van de principes van Lean tot een proces komt met optimale flow en pull. Hierbij bent u afwisselend actief in de rol van teamlid en van LeanTeamcoach. Aan de hand van de game die de hele dag duurt, leert u als LeanTeamcoach de principes van Lean toepassen en herkennen en ervaart u wat mogelijkheden en valkuilen zijn bij het met teams werken aan het verbeteren van hun eigen processen.

Van u wordt verwacht met uw interventies professioneel verantwoord aan te sluiten bij het proces in de groep. U krijgt feedback op uw begeleidingswijze door deelnemers en coachopleiders.

Resultaat

-     U bent in een concrete praktijksituatie in staat om activiteiten te vertalen naar processen.

-     U kunt lean technieken zoals VSM, Pull, Muda, Poka Yoke en visueel management in praktijksituaties toepassen en een team daarmee in beweging krijgen.

-     U kunt op de juiste manier beweging krijgen in een niet soepel lopend proces en weet stap voor stap te komen tot daadwerkelijke flow en pull.

-     U weet te schakelen tussen een benadering van het team gericht op het werkproces en een benadering van het team gericht op team- en interactieprocessen.

-     U kunt het eigenaarschap van de teamleden in het meedenken en uitvoeren van het verbeterproces activeren.

-     U weet verbeteridee├źn te vertalen naar concrete acties.

Voor een volledig overzicht van de kosten, klik hier.

In de genoemde prijs zijn de literatuurkosten niet inbegrepen. Kijk daarvoor onder het tabje Literatuur.

Cursusdata: Kritieke situaties

  • Week
    Datum
     

Onderstaand treft u de verplichte en aanbevolen literatuur voor deze lesdag aan. Voor de literatuurlijst van alle lesdagen verwijzen we graag naar de literatuurlijst.pdf.