BC - Opleiding Basis Coachen

Coachboulevard Opleidingen

De drie 1-daagsen vormen de noodzakelijke en voorwaardelijke kennis en vaardigheden voor de Opleiding Individuele Coaching (IC) en Teamcoaching (TC). 'Als je weet wat je kunt zien, dan volgt de interventie vanzelf.' Centraal op de eerste dag staan de beroemde 5 Succesfactoren, daarnaast komt het competentieprofiel van St!R en NOBCO aan bod. U oefent met het GROW-model als basismethode. BC2 richt zich op de werkwijzen die aansluiten bij de 3 niveaus van de ijsberg: (1) gedrag, (2) opvattingen & overtuigingen en (3) waarden & drijfveren, die de basis vormen in een coachtraject.

BC3 richt zich op contextgericht coachen vanuit visie. Nog teveel wordt de werkcontext verwaarloosd. U herkent aan gedrag en uitspraken op welk niveau iemand of een groep zich gedraagt. Dit relateert u aan wat u kunt en mag verwachten vanuit de visie en ontwikkelingsniveau van de medewerkers. U leert uw stijl te (her)kennen en ontwikkelen - voor zowel team- als individuele gesprekken. De opleiding wordt afgerond met een Certificaat CB Basis voor Coachen.

Opleiding Basis Coachen bestaat uit de volgende 1-daagsen:

BC1: Competentieprofiel & de 5 Kritieke Succesfactoren

Thema: 5 kritieke succesfactoren, voorwaardelijk voor elk coachtraject. Daarnaast interventies maken vanuit het competentieprofiel van de coach (St!R en NOBCO)
Lees meer ...

BC2: Werkwijzen & Beroepshouding

Eigen maken van Coachmodellen gericht op de drie lagen van de KSF IJsberg en als Basiscoach uw beroepshouding hierbij.
Lees meer ...

BC3: Contextgericht Coachen

De 5 KSF, de basis voor systeemgericht coachen van coachee, met accent op interactie-processen in de context. Ontwikkelen van metaview hoe knelpunten in stand worden gehouden en wat je er aan kan doen.
Lees meer ...