Teamcoaching voor scrum masters - Opleiding Teamcoaching voor scrum masters

Tijd is een belangrijk gegeven en die benutten we optimaal. Dat betekent dat je voor iedere lesdag schriftelijk aangeeft op welke praktijksituaties deze dag een antwoord moet zijn en wat daarin je persoonlijke leerdoelen zijn. Tevens lees je voor iedere dag praktijkgerichte literatuur (4-6 uur per lesdag) en vul je een lesdagreflectieformulier in in je digitale leeromgeving. Tijdens de opleiding wordt een actieve en oefenhouding van je verwacht, learning by doing. We werken met zelf ingebrachte praktijksituaties en elkaars persoonlijke leerdoelen. De opbouw van de opleiding en per lesdag is vanuit PDCA-cyclus waarin je met betekenisvolle stappen leert vanuit systeem- en progressiegericht kader je handelen en dat van het team bij te stellen en krachtiger te maken.

Vaardigheden die je leert t.b.v. het teamfunctioneren:

  • Systeem- en progressiegericht functioneel analyseren: hoe wordt de huidige situatie in stand gehouden. Verander je eigen bijdrage en de interactie verandert.
  • Gesprek in de groep houden, coachen op de interactie, vergroten van collectief eigenaarschap van het team, dat betekent als team verantwoording nemen en als team aanspreekbaar zijn.
  • Perspectiefwisseling toepassen.
  • Aansluiten bij teamvolwassenheidsniveau en minimal viable teams en wat in het team leeft.
  • Jezelf corrigeren.
  • Lastige zaken bespreekbaar maken.
  • Leren van en met elkaar: intervisiegroepjes.

Opleiding Teamcoaching voor scrum masters bestaat uit de volgende 1-daagsen:

TCvSM1: Basis voor teamcoachen


Lees meer ...

TCvSM2: Minimal viable teaminterventies


Lees meer ...

TCvSM3: Teamcoaching op collectief eigenaarschap


Lees meer ...

TCvSM4: Kritieke momenten


Lees meer ...