Opleidingen

3-daagse opleiding Basis Coaching

Duur: 3 lesdagen

Totaalprijs: € 1.677,00 (exclusief BTW)

Start: 6x per jaar

Aantal: max. 16 deelnemers

 

Leg in 3 dagen de basis om te gaan coachen

Coachen is het begeleiden van persoonlijke en professionele ontwikkelingsvragen van coachees. Wil je gaan starten met coachen, wil je onderbouwing van je handelen in coaching of wil je handvatten in het coachen? De opleiding Basis Coaching is gericht op het eigen maken van de basisprincipes en basiswerkmodellen van het coachen.

Coach Boulevard leert deelnemers vanuit een systeemgerichte en progressiegerichte focus te coachen. Dus welke eerste betekenisvolle stap kan een coachee zetten binnen zijn context? In drie lesdagen met een hoog doe-gehalte leg je de basis om direct aan de slag te gaan als coach.

De 5 Kritieke Succesfactoren (KSF’s) vormen het kader voor analyse en interventies voor elk coachtraject. Je coach-toolbox wordt gevuld met basisinterventies en werkmodellen. Je ontwikkelt een metaview, ofwel je leert oordeelloos uitzoomen op hoe knelpunten in stand worden gehouden en hoe je daarbij kunt aansluiten. Je leert de bijpassende beroepshouding in relatie met je andere rollen hierbij. Tijdens deze 3-daagse:

  • Ontwikkel je een metaview op hoe knelpunten in stand worden gehouden en wat je eraan kunt doen;
  • Maak je coachmodellen eigen die gericht zijn op de drie lagen van KSF IJsberg;
  • Ontwikkel je je als basiscoach en de bijpassende beroepshouding hierbij;
  • Kun je NOBCO-Foundation gecertificeerd raken.

De opleiding Basis Coaching is opgenomen in het Schoolleidersregister PO. Schoolleiders kunnen hiermee het professionaliseringsthema Persoonlijk leiderschap (geheel thema) afronden voor de herregistratie.

Opbouw opleiding

Tijd is een belangrijk gegeven in het leven en die benutten we optimaal. Voorafgaand aan een lesdag lees je praktijkgerichte literatuur. Tijdens de opleiding ligt het accent op ‘learning by doing’ en ‘reflection in & on action’. Oftewel veel doen en leren van die ervaring, net als in de praktijk. Er wordt gewerkt met door deelnemers zelf ingebrachte praktijksituaties en persoonlijke leerdoelen. De opleiding Basis Coaching is tevens startpunt voor onze post-hbo en St!R-erkende opleidingen Individuele Coaching en/of Teamcoaching.

 

Lesdagen

BC1: De basis: de 5 Kritieke Succesfactoren - De 5 Kritieke Succesfactoren (KSF's) vormen het kader voor analyse en interventies voor elk coachtraject. Na deze dag heb je basisinterventies en twee werkmodellen voor KSF Meetlat en Eigenaarschap om direct aan de slag te gaan als coach.

BC2: Contextgericht coachen - De basis voor systeemgericht individueel- en teamcoachen, met accent op interactieprocessen in de context. Ontwikkelen van metaview hoe knelpunten in stand worden gehouden en wat je eraan kunt doen. 

BC3: Werkwijzen en beroepshouding - Eigen maken van coachmodellen gericht op de drie lagen van de KSF IJsberg en als basiscoach de bijpassende beroepshouding hierbij. 

 

Afronding

Je ontvangt per lesdag een bewijs van deelname. Indien je de opleiding Basis Coaching afrondt met een leerjournaal over je leermomenten ontvang je een CB-instituutscertificaat. Het certificaat geeft vrijstelling voor de basisdagen van de post-hbo erkende opleidingen van Coach Boulevard.

 

Misschien ook interessant?

Individuele Coaching & Teamcoaching

 

Ervaringen/reviews

Lees hier hoe oud-deelnemers de opleiding en het leren bij Coach Boulevard hebben ervaren.

 

Van start gaan

De opleiding Basis Coaching gaat weer van start op de volgende data:

maandag 25 januari 2021

dinsdag 23 maart 2021

vrijdag 28 mei 2021

De opleiding Basis Coaching wordt in het najaar ook nog 2x aangeboden. Deze data volgen. 

Wil je voor je aanmelding eerst proeven van de Coach Boulevard-stijl, kom dan naar onze gratis proeverij.

 De opleidingsdagen vinden plaats bij Meeting Plaza (Hoog Catharijne), Utrecht van 9:00 – 17:30 uur. 

 

Leerlijnen

Een overzicht van de komende leerlijnen:

Leerlijnen

 

Kosten opleiding Basis Coaching (3 lesdagen)

Opleidingskosten (incl. locatiekosten en lunch) € 1.575,-
Literatuur € 102,-
Totale factuurprijs
€ 1.677,-

Coach Boulevard is niet BTW-plichtig en derhalve vermelden wij standaard geen BTW op de factuur. Prijzen gelden tot 1 januari 2021.

 

Literatuur

Hieronder worden de boeken weergegeven die nodig zijn bij de opleiding Basis Coaching.

Literatuurlijst