Opleidingen

Coachen op wendbaar leiderschap vanuit lean

Ook een allergie voor kreten als 'lean' en 'agile'? Niet zo gek voor een coach, want vaak worden dit soort methodes top-down ingevoerd en leiden ze eerder tot minder dan tot meer betrokkenheid bij teams en medewerkers. Durf jij het dan aan om tijdens deze special je eigen opvattingen in beweging te laten brengen? Of was je al nieuwsgierig hoe teammanagers die de betrokkenheid en eigenaarschap van hun team willen versterken daar lean werkwijzen bij kunnen inzetten? 

 

Op deze dag geven we je handvatten voor hoe je leidinggevenden én hun teams daar op een coachende wijze bij kunt ondersteunen. Je ervaart hoe de lean benadering kan helpen een context te creëren waarbinnen een M1 of M2-team zich verder kan ontwikkelen. Een leidinggeven kan niet 'zorgen voor psychologische veiligheid' of 'mensen motiveren' maar wel een klimaat scheppen voor 'purpose, autonomy & mastership' zoals Daniel Pink dat zo mooi noemt. 

 

Wat leer je?

De lesdag is nog in ontwikkeling maar de volgende elementen zullen in ieder geval aan de orde komen: 

1.     Hoe help je een LG zich deze manier van kijken eigen maken en hoe ‘contracteer je' om hier samen hieraan te werken? 

2.     Hoe geef je met verbinding richting geven ('policy deployment')  

3.     Hoe verhelder je het gezamenlijke beeld van de concrete opgave en de relaties met anderen ('SIPOC')

4.     Hoe kom je tot motiverende KPI's (prestatiedialoog)

5.     Hoe zet je visueel management in (Obeya)

 

De special is vooral geschikt voor ervaren (liefst gecertificeerde) in- en externe teamcoaches, agile coaches en transitiecoaches. Voorkennis op het gebied van lean is niet vereist. Ben je nog niet vertrouwd met het begrippenkader van Coach Boulevard dan bieden we je in de online leeromgeving mogelijkheden om je hier op in te werken. De dag wordt verzorgd door Coachboulevard-alumnus Sebastian Leferink. 

 

Van start gaan:


Dinsdag 15 december 2021 - 9:00 - 17:30 uur 

De opleidingsdagen vindt plaats bij Meeting Plaza (Hoog Catharijne), Utrecht. 

 

Kosten Special Wendbaar Leiderschap:

Opleidingskosten (incl. locatiekosten en lunch) € 395,-

Coach Boulevard is niet BTW-plichtig en derhalve vermelden wij standaard geen BTW op de factuur. Prijzen gelden tot 1 januari 2021.

 

Direct inschrijven?


Schrijf je hier direct in

 

Misschien ook interessant?

Special Coachen op personal agility