Opleidingen

15-daagse post-hbo-erkende opleiding Individuele Coaching & Teamcoaching

In onze meest volledige opleiding word je in 15 lesdagen opgeleid tot zowel erkend Individueel Coach als Teamcoach. De opleiding is opgebouwd uit 3 lesdagen Basis Coaching, de 5 eerste lesdagen Individuele Coaching en alle 7 lesdagen Teamcoaching.

Door middel van de Functionele Analyse leer je de wisselwerking tussen de coachee en de context in kaart te brengen om inzicht te bieden in hoe de huidige (ongewenste) situatie in stand wordt gehouden en wat betekenisvolle stappen kunnen zijn. Vervolgens focus je je steeds op andere lagen van de ijsberg, namelijk aannames, opvattingen emoties en drijfveren. Je leert het gedrag in het hier-en-nu te benoemen en te koppelen aan het gewenste gedrag en de wijze waarop de coachee zich met eigen gedachten klemzet, waardoor hij het gewenste gedrag niet laat zien. Je leert een onderzoekende houding te hanteren en balans te houden tussen nabijheid en afstand als je focust op wat iemand drijft en stilstaat bij nieuwe inzichten en bijkomende emoties. Halverwege de opleiding toon je in het real-life assessmentgesprek aan dat je de diverse competenties bezit van een startbekwaam Individueel Coach.

Teamcoaching is een krachtig middel om teams in staat te stellen hun doelen te realiseren en zich duurzaam te ontwikkelen. De teamcoach leert te kijken naar het team als een systeem en patronen te ontdekken in interactie binnen het team. De nadruk ligt op het leervermogen van het team en de mate waarin een team in staat is eigenaarschap te nemen over het eigen leerproces (leren leren) en dat resultaatgericht te doen zowel op de inhoud als de wijze waarop geleerd wordt, dat wordt uitgedrukt in teamvolwassenheidniveau. 

De post-hbo-erkende Opleiding Individuele Coaching en Teamcoaching is ook St!R, NOBCO- en CEDEO-erkend.

 
Opbouw opleiding
De post-hbo-erkende opleiding Individuele Coaching en Teamcoaching bestaat uit de volgende leerlijnen:

  1. De 3-daagse opleiding Basis Coach, gericht op de basisprincipes en basiswerkmodellen van het coachen,
  2. gevolgd door 5 dagen opleiding Individuele Coaching, en 
  3. 7 lesdagen Teamcoaching, onderverdeeld in 5 lesdagen over opbouw teamcoachtraject en 2 verdiepingsdagen over het coachen van stagnerende teams en op de kritieke momenten van de teamcoach.

Tijdens de opleiding maak je het geleerde eigen door praktijkervaring op te doen en het samen leren in een vaste intervisiegroep. Binnen deze opleiding doe je twee maal assessment, eenmaal als Individueel Coach d.m.v. een real-life assessmentgesprek en eenmaal met beeldmateriaal als Teamcoach.Na een succesvol afgerond assessment kan met de CB-certificering een aanvraag worden verstuurd voor het post-hbo-diploma Individueel Coach & Teamcoach en de St!R-registratie. De opleiding omvat 456 studiebelastingsuren (SBU). 

 

De opleiding is specifiek geschikt voor:
Teamcoaches, loopbaancoaches, zelfstandig ondernemers, leidinggevenden en managers, agile coaches en agile leaders die zich bezighouden met het coachen van individuen en teams. Kortom iedereen die zich wil professionaliseren in het vak  Individuele Coaching en Teamcoaching.

Download de opleidingsgids van Coach Boulevard

Startdata

Schrijf je in of kom eerst naar onze proeverij om te ervaren of de opleiding Individuele Coaching & Teamcoaching bij jou past.

maandag 20 januari 2020

woensdag 11 maart 2020

maandag 6 april 2020

woensdag 24 juni 2020

Alle lesdagen vinden plaats bij Meeting Plaza (Hoog Catharijne) te Utrecht.

Flowlijnen

Kosten opleiding Individuele Coaching & Teamcoaching (15 lesdagen):
Voor groepsintake, 15 lesdagen incl. locatiekosten, 2 assessments en certificering € 8.125,00 excl. btw of btw-vrijgesteld. Bijkomende kosten voor verplichte literatuur bedraagt ca.: € 245,00

Optionele kosten:

Kosten officieel post-hbo-diploma: € 105,00

Kosten NOBCO Supervisie Foundation (op basis van lesdag BC1 en BC2): € 75,00 of NOBCO Supervisie Practitioner (op basis van lesdagen BC1 t/m BC3 en IC1 t/m IC3): €150,00

Prijslijst

Prijzen gelden vanaf 14-10-2019 en tot 1 januari 2020.