Opleidingen

10-daagse post-hbo-erkende opleiding Teamcoaching

Teamcoaching is een krachtig middel om teams in staat te stellen hun doelen te realiseren en zich duurzaam te ontwikkelen. De teamcoach leert te kijken naar het team als een systeem, patronen te ontdekken in de communicatie binnen het team en aan te sluiten bij wat betekenisvol is in het hier-en-nu. Zo leren en vormen zelforganiserende teams hun fundament. Daarbij staat steeds het eigenaarschap in de hier-en-nu situatie centraal. Hoe wordt de huidige situatie in stand gehouden, wat is je eigen bijdrage hierin en hoe kun je je mogelijkheden beter inzetten? De nadruk ligt op het leervermogen van het team en de mate waarin een team in staat is eigenaarschap te nemen over het eigen leerproces (leren leren) en dat resultaatgericht te doen zowel op de inhoud als de wijze waarop geleerd wordt, dat wordt uitgedrukt in teamvolwassenheidniveau. 

Coach Boulevard biedt je de relevante theoretische kaders en je krijgt feedback op je persoonlijke stijl, waardoor je steeds gerichter op je persoonlijke en professionele kracht kunt gaan vertrouwen, je jouw professionele ruimte vergroot en je jouw handelingsverlegenheid verkleint. Aan het einde van de opleiding toon je tijdens je eindassessment aan dat je startbekwaam Teamcoach bent.

Bij Coach Boulevard leer je ECHT teamcoachen!

De post-hbo-erkende opleiding Teamcoaching is ook St!R, NOBCO en CEDEO-erkend.

 

Opbouw opleiding

De post-hbo-erkende opleiding Teamcoaching bestaat uit drie leerlijnen:

  1. de 3-daagse opleiding Basis Coaching, waarin je diverse werkmodellen en methodieken eigen maakt vanuit het kader van de 5 Kritieke Succesfactoren,
  2. gevolgd door 5 dagen opbouw teamcoachtraject en
  3. 2 verdiepingsdagen over het coachen van stagnerende teams en op de kritieke momenten van de teamcoach.

De opleiding wordt afgerond met een eindassessment waarbij eigen beeldmateriaal van een teamcoachtraject wordt gebruikt. Tijdens de opleiding maak je het geleerde eigen door praktijkervaring op te doen en het samen leren in een vaste intervisiegroep. Het CB-certificaat, na de succesvolle afronding, is voorwaarde voor registratie en aanmelding bij de St!R als erkend Teamcoach en voor de aanvraag van het post-hbo-diploma Teamcoach. De opleiding omvat 307 studiebelastingsuren (SBU). 

 

De opleiding is specifiek geschikt voor:
Interne en externe teamcoaches, zelfstandig ondernemers, leidinggevenden en managers, projectleiders, teamleiders en agile coaches die die zich willen professionaliseren in het vak teamcoaching.

Download de opleidingsgids van Coach Boulevard

 

Startdata:

Schrijf je in of kom eerst naar onze proeverij om te ervaren of de opleiding Teamcoaching bij jou past.

maandag 20 januari 2020

woensdag 11 maart 2020

maandag 6 april 2020

woensdag 24 juni 2020

Alle lesdagen vinden plaats bij Meeting Plaza (Hoog Catharijne) te Utrecht.

Flowlijnen

Kosten opleiding Teamcoaching (10 lesdagen):
Voor groepsintake, 10 lesdagen incl. locatiekosten, eindassessment en certificering € 5.300,00 excl. btw of btw-vrijgesteld.  Bijkomende kosten voor verplichte literatuur bedraagt ca.: € 245,00

Optionele kosten

Kosten officieel post-hbo-diploma: € 105,00

Kosten NOBCO Supervisie Foundation (op basis van lesdag BC1 en BC2): € 75,00

Prijslijst

Prijzen gelden vanaf 14-10-2019 en tot 1 januari 2020.