Opleidingen

De summerschool is een feestje in begin juli en eind augustus.

Het Coachboulevard Summerschool Aanbod: 

 

3-daagse opleiding Basis coaching
BC1: 26 juni 2019
BC2: 27 juni 2019
BC3: 28 juni 2019
Coachopleider: Joël Beresford

De 3-daagse opleiding Basis coaching is gericht op de basisprincipes en basiswerkmodellen van het coachen. Je legt de basis om direct aan de slag te gaan als coach. De 5 Kritieke Succesfactoren (KSF’s) vormen het kader voor analyse en interventies voor elk coachtraject. Je coach-toolbox wordt gevuld met basisinterventies en werkmodellen. Je ontwikkelt een metaview op hoe knelpunten in stand worden gehouden en wat je eraan kunt doen en maakt je coachmodellen eigen gericht op de drie lagen van de KSF IJsberg en als basiscoach de bijpassende beroepshouding hierbij.

Kosten - € 1.485,- (incl. locatiekosten, excl. btw of btw-vrijgesteld)

 
3-daagse opleiding Teamcoaching voor Agile professionals
Lesdag 1: 8 juli 2019
Lesdag 2: 9 juli 2019
Lesdag 3: 26 augustus 2019
Coachopleider: Jiska Eberwijn

Voor Agile professionals die de behoefte hebben om vanuit de agile uitgangspunten en scrummethodieken handvatten eigen te maken om verantwoord te handelen in het teamcoachen (vanuit een theoretisch kader, en niet alleen vanuit gevoel of intuïtie). Je leert je teams verantwoord te coachen in hun performance, maar ook in hun collectief eigenaarschap voor het team ontwikkelproces. Dit doe je door systeem- en progressiegericht teamcoachen te integreren met de agile scrum principes.

Kosten - € 1.485,- (incl. locatiekosten, excl. btw of btw-vrijgesteld)

 
4-daagse opleiding (Agile-team) Coachend leiderschap 3.0
Lesdag 1: 10 juli 2019
Lesdag 2: 11 juli 2019
Lesdag 3: 27 augustus 2019
Lesdag 4: 28 augustus 2019
Coachopleider: Roy de Brabander

In deze opleiding leer je anders kijken en andere mogelijkheden zien, waardoor  je vanzelfsprekendheden en aannames minder tot niet vanzelfsprekend worden. Daardoor weet je  je de krachten in het team te optimaliseren. Met deze opleiding leer je je kijkwijze verbreden als coachend leider vanuit organisatie – en klantperspectieven teams professioneel te coachen, in hun performance én in het collectief eigenaarschap voor het proces. Het is je wezenlijke bijdrage in het leervermogen van de organisatie.

Kosten - € 1.980,- (incl. locatiekosten, excl. btw of btw-vrijgesteld)

 

2-daagse masterclass Intervisiecoaching
Lesdag 1: 2 juli
Lesdag 2: 26 augustus
Coachopleider: Nicolle Themmen

Intervisiecoaching: Het bevorderen van gezamenlijk leren in de organisatie.

Het blijkt dat peergroup-leren, leren van gelijkgestemden, duurzamer resultaat oplevert dan leren van deskundigen. Intervisie is een methode van dit leren van en met elkaar. Dat kan met of zonder begeleiding. Tijdens deze masterclass leer je het proces van intervisiecoaching, de noodzakelijke drie rollen en een aantal werkmodellen zoals de CREA. Je krijgt een draaiboek van een workshop en vragenlijsten zodat je in je eigen organisatie intervisie kan introduceren en kan starten.

Kosten - € 990,- (incl. locatiekosten, excl. btw of btw-vrijgesteld)

 

2-daagse masterclass Executive coaching
Lesdag 1: 8 juli
Lesdag 2: 29 augustus
Coachopleider: Roy de Brabander

Het coachen van executives, ofwel bestuurders, leiders, managers, vraagt om bijzondere kwaliteiten van de executive coach. De doelgroep (executives) zijn eraan gewend dat anderen naar hen luisteren. In het hier-en-nu wordt jouw vermogen te verdragen op de proef gesteld, evenals je hersteltijd en je taalgebruik. Je leert het reflectievermogen van de executive over de eigen bijdrage te verdiepen, zonder hem de schuld te geven.

Kosten - € 990,- (incl. locatiekosten, excl. btw of btw-vrijgesteld)

 
Masterclass 5 Kritieke Succesfactoren en Functionele Analyse
Datum: 3 juli
Coachopleider: Marijke Lingsma

Coachen is meer dan goed luisteren. Het is ook snel schakelen in het hier-en-nu tussen emoties, aannames en aandachtsgebieden ten behoeve van het (collectief) eigenaarschap voor de eigen ontwikkeling. Om verantwoord te coachen kun je je coachee of team niet afhankelijk maken van enkel je intuïtie. Ook een coach dient zich te kunnen verantwoorden. De 5 KSF’s en F.A. vormen de basis om in een goed gesprek tot een betekenisvolle stap voor de coachee of het team te komen. En natuurlijk kun je het geleerde ook op jezelf als (team)coach toepassen.

Kosten - € 495,- (incl. locatiekosten, excl. btw of btw-vrijgesteld)

 

Masterclass Bedrijfscoaching
Datum: 8 juli, 13.00-17.00 uur
Coachopleider: Hasti van Vliet

Maximaal 6 deelnemers.

Leg je website en marketing initiatieven voor aan Hasti van Vliet en ze geeft je feedback en tips op maat voor jouw praktijk. Door de vragen die Hasti je stelt, krijg je zicht op waar je staat met je business. En wat op dit moment de meest betekenisvolle marketing stappen voor jouw praktijk gaan zijn. In een kleine groep van max. 6 deelnemers, stel je jouw specifieke vragen en ontvang je feedback en tips. Hasti is programmamanager bij Coachboulevard en heeft een eigen bureau voor businesscoaching. Eerder was zij ruim 10 jaar werkzaam bij trainingsinstituut de Baak.

Kosten - € 250,- (incl. locatiekosten, excl. btw of btw-vrijgesteld)

 

Masterclass Agile Loopbaancoaching
Datum: 12 juli
Coachopleider: Rob Groeneveld

Binnen het huidige bedrijfsleven zijn ‘agile’, ‘verandering’ en ‘gericht op klantwaarde’ leidende processen. Voor loopbaancoaches betekent dit dat de oudere stijl van gedetailleerd analyseren en vervolgens via een stappenplan tot een zingevend en realistisch loopbaanadvies komen niet meer voldoet aan de ‘lenigheid’ die in het bedrijfsleven gevraagd wordt. Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om je carrière-pad in te richten en er worden steeds meer switches gemaakt die elkaar ook steeds sneller opvolgen. In deze masterclass worden de principes van agile gebruikt om met een nieuwe bril te kijken naar loopbaancoaching. Diverse methodieken die je morgen met je cliënten kan inzetten worden behandeld en er wordt dieper ingegaan hoe de arbeidsmarkt zich ontwikkeld en hoe loopbaanbaancoaches in hun werk hierop kunnen interveniëren.

€ 495,- (incl. locatiekosten – btw-vrijgesteld)

 

Special coachend leiderschap met paarden
Datum: 4 juli
Coachopleider: Nicolle Themmen

Maximaal 12 deelnemers.

Systeembewust leiderschap in de kudde - Paarden leven al meer dan 65 miljoen jaar op aarde. Zij hebben een sterk adaptief vermogen en zijn voortdurend gericht op het overleven van de kudde (systeem). Zij hanteren vanuit hun natuur, als kudde- en prooidier, systeembewust leiderschap. Door deze natuurlijke kwaliteit kunnen paarden een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van jouw systeembewust leiderschap.

€ 290,- (incl. locatiekosten, excl. btw of btw-vrijgesteld)

 

Special inzetten van jouw potentieel als coach met paarden
Datum: 29 augustus
Coachopleider: Nicolle Themmen

Maximaal 12 deelnemers.

Inzetten van jouw potentieel als coach. Hoe kan je als coach je hele hebben en houden inzetten. De paarden nodigen je uit om jouw volledige potentieel als coach in te zetten ten dienste van de coachee of het team waar je mee werkt. Vanuit hun kudde bewustzijn kunnen zij niet anders dan het geheel waarnemen en daar op reageren.

€ 290,- (incl. locatiekosten, excl. btw of btw-vrijgesteld)