Opleidingen

4 of 5-daagse opleiding Teams coachen op wendbaarheid

Duur: 4 of 5 lesdagen

Totaalprijs: Bij 4 dagen: € 2.250,- of bij 5 dagen: € 2.750,-

Start: 3 x per jaar

Aantal: max. 14 deelnemers 

 

Vernieuwd programma: 

Teams als sleutel

Ben jij er ook van overtuigd dat swingende teams dé sleutel zijn om organisaties van nu wendbaar en gezond te houden?

Waarschijnlijk werk je als leidinggevende, adviseur, trainer, procesverbeteraar of scrummaster al graag teamgericht. Toch heb je het idee dat je de kracht van teams nog beter zou kunnen benutten. En wil je leren hoe je teams écht eigenaarschap laat nemen en hun drive om steeds beter te worden nog meer kunt aanwakkeren.   

In deze verfrissende vierdaagse opleiding professionaliseer je jezelf in het begeleiden van teams. Je leert hoe je een team vanuit verschillende rollen en methodieken kunt helpen zich te ontwikkelen tot een zelfstandig, continu verbeterend team. Door de inzet van professionele teamcoachtechnieken help je teams hun eigen prestaties te verbeteren én te bouwen aan hun volwassenheid als team. Niet los van elkaar, maar tegelijkertijd. Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor coachend leidinggevenden en interne begeleiders. 

Daarbij leer je ook te kijken naar je eigen bijdrage. Wat doe jij en wat werkt wel en wat werkt niet en waarom? En wanneer ‘zoom je in’ op wat er speelt op het menselijke vlak en wanneer ‘zoom je uit’ en kijk je juist naar het grotere (organisatie)systeem? 

Tijdens de opleiding krijg je handvatten aangereikt vanuit de theorie. Maar bovenal leer je van en met elkaar door in te gaan op eigen situaties van jou en andere deelnemers.  

Interactiewet: verander jouw bijdrage en het team moet of zal anders reageren

 

Opbouw opleiding

De opleiding heeft een blended karakter. Voorafgaand aan een lesdag bereid je je met behulp van een online leeromgeving voor en vertaal je theoretische, praktijkgerichte literatuur naar eigen leerdoelen. 

 

Tijdens lesdagen ligt de focus op actief aan de slag zijn met de theorie, die toepassen op eigen situaties en feedback krijgen op je eigen handelen. Daarbij word je persoonlijk begeleid door een senior coachopleider die ook buiten lesdagen aanspreekbaar is om jou te helpen het geleerde toe te passen in je eigen context.

 

Afronding: Na deelname aan de lesdagen ontvang je een bewijs van deelname. Vul je dit aan met het maken van een leerjournaal (op basis van een gegeven format) dan ontvang je een CB-instituutscertificaat. De opleiding omvat dan 86 studiebelastingsuren (SBU). 

 

De opleiding ‘Teams coachen op wendbaarheid‘ is opgenomen in het Schoolleidersregister PO. Schoolleiders kunnen hiermee het professionaliseringsthema Wildcard (geheel thema) afronden voor de herregistratie.

De opleiding biedt (met beperkte aanvullende inspanning) vrijstellingen voor de post-hbo-erkende opleidingen ‘agile-lean teamcoach’ of ‘gecertificeerd teamcoach’. Weet je nu al dat je die verdieping zoekt dan kun je overwegen meteen voor één van deze opleidingen te kiezen.

De opleiding omvat 86 studiebelastingsuren (SBU). 

 

Lesdagen

De vier lesdagen waaruit de opleiding is opgebouwd zijn:

Dag 1 -Teams faciliteren op wendbaarheid 

Dag 2 - Van groep tot volwassen team 

Dag 3- Teaminterventies in het hier-en-nu 

Dag 4 - Van wrijving tot leerproces 

Als zelforganisaties een expliciet thema is in jouw organisatie raden we je aan de opleiding uit te breiden met:

Dag 5- (Optioneel) De stap richting zelforganiserend team’

 

Buiten de lesdagen is er de mogelijkheid deel te nemen aan een intervisiegroep. Die deelname is vereist indien je formele certificering wenst. Ter ondersteuning van succesvolle intervisie word je na je eerste lesdag uitgenodigd voor een online training over intervisie. De kosten hiervoor zijn inbegrepen in de totale lesprijs.

 

Misschien ook interessant?

Agile-lean teamcoaching

 

Ervaringen/reviews

Lees hier hoe oud-deelnemers de opleiding en het leren bij Coach Boulevard hebben ervaren.

 
Van start gaan

De opleiding Teams coachen op wendbaarheid start op (Via de knop leerlijnen zie je alle data per startdatum)

  • Donderdag 8 september 2022
  • Woensdag 16 november 2022

Leerlijnen

 

Direct inschrijven!

 

Wil je voor je aanmelding eerst proeven van de Coach Boulevard-stijl, kom dan naar onze gratis proeverij.

 

 De opleidingsdagen vinden plaats bij Meeting Plaza (Hoog Catharijne), Utrecht van 9:00 – 17:30 uur. 

 

Kosten

Totaalprijs (incl. locatiekosten en literatuur, exclusief eventuele online intervisiemodule):

Voor 4-daagse: € 2.250,-

Voor 5-daagse: € 2.750,-,

De open opleidingen van Coach Boulevard zijn BTW-vrijgesteld. Prijzen gelden bij aanmelding vóór 1 januari 2023.