ALT05 - Praktijksimulatie Agile-lean teamcoaching

Op deze dag staat centraal hoe met behulp van Agilean en denken met begeleiding van een basis Agile-lean Teamcoach tot daadwerkelijke verbeteringen gekomen kan worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een praktijksimulatie: 'De Burger is Meester'.

Dit is een praktijksimulatie waarin deelnemers eerst als scrumteam en vervolgens als een zelfverbeterend uitvoerend team functioneren.

Je ervaart hoe een team via een scrum-werkwijze een 'minimal viable product' kan realiseren dat voldoet aan de klantwensen en hoe een team met behulp van de principes van Lean tot een proces met optimale flow en pull kan komen.

Hierbij ben je afwisselend actief in de rol van teamlid en van Agile-lean Teamcoach .

Aan de hand van dit praktijkassessment dat de hele dag duurt, leer je als Agile-lean Teamcoach principes van Lean toepassen en herkennen en ervaar je wat mogelijkheden en valkuilen zijn bij het met teams werken aan het verbeteren van hun eigen processen.

Van jou wordt verwacht met jouw interventies professioneel verantwoord aan te sluiten bij het proces in de groep. Je krijgt feedback op jouw begeleidingswijze door deelnemers en coachopleiders.

Resultaat

-     Je bent in een concrete praktijksituatie in staat om activiteiten te vertalen naar processen;

-     Je kunt een team begeleiden in het via een scrum-werkwijze realiseren van een 'minimal viable product' dat voldoet aan de klantwensen;

-     Je kunt op de juiste manier beweging krijgen in een niet soepel lopend proces en weet stap voor stap te komen tot daadwerkelijke flow en pull;

-     Je kunt lean technieken zoals VSM, Pull, Muda, Poka Yoke en visueel management in praktijksituaties toepassen en een team daarmee in beweging krijgen;

-     Je weet te schakelen tussen een benadering van het team gericht op het werkproces en een benadering van het team gericht op team- en interactieprocessen;

-     Je kunt het eigenaarschap van de teamleden in het meedenken en uitvoeren van het verbeterproces activeren;

-     Je weet verbeteridee├źn te vertalen naar concrete acties.

Voor een volledig overzicht van de kosten, klik hier.

In de genoemde prijs zijn de literatuurkosten niet inbegrepen. Kijk daarvoor onder het tabje Literatuur.

Cursusdata: Praktijksimulatie Agile-lean teamcoaching

 • Week
  Datum
   
 • 15
  woensdag 10 april 2019
  VOL
 • 25
  woensdag 19 juni 2019
 • 41
  vrijdag 11 oktober 2019

Onderstaand treft u de verplichte en aanbevolen literatuur voor deze lesdag aan. Voor de literatuurlijst van alle lesdagen verwijzen we graag naar de literatuurlijst.pdf.